Sådan får du råd til at backpacke i dit sabbatår

Afslutter du dine studier denne sommer og drømmer om at backpacke i dit sabbatår? Så har du helt sikkert også fundet ud af, at det ikke er helt billigt. Mange danskere tager til Australiens østkyst for at backpacke. Her er en smuk natur og rigtig fine muligheder for at backpacke med mange moteller og så videre. Men hvad hvis man ikke kan få skrabet penge sammen til en backpacking ferie? Hvilke muligheder har man så? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Den bedste måde er at arbejde

En backpacker ferie tager i sjældne tilfælde et helt år. De fleste er afsted i noget der minder om 3-6 måneder. Satser du på at rejse afsted om vinteren, så vil du have masser af tid til at arbejde. På et halvt år kan man alligevel få sparet en del penge sammen, hvis du vel at mærke stadig bor hjemme og ikke har nogle udgifter. Denne løsning vil være den bedste for langt de fleste.

Studentergilde

Hvis du bliver student, skal du helt sikkert holde et studentergilde. Ved at holde et studentergilde vil du modtage mange gaver. Hvis du her laver en ønskeliste, hvor du skriver ”penge til rejse”, vil du helt sikkert kunne indkassere en god sum til din rejse. Når du skal spare op kan selv 1.000 kroner gøre en stor forskel. Skal du ud at låne penge, kan det lette rigtigt meget, hvis du skal låne 1.000 kroner mindre. Det koster alt sammen i renter og gebyrer.

Lån penge til backpacking

Sidst men ikke mindst så kan du låne penge til din backpacking rejse. Dette bør primært ses som en mulighed, hvis du mangler et par tusinde kroner for at fuldende dit rejsebudget. Du bør som udgangspunkt altid gå efter at finansiere din rejse ved at spare op. Alle kan dog komme i en situation, hvor der lige mangler et par tusinde kroner, og her kan det altså være en idé at låne penge til rejsen. Der findes forskellige låneformer, du kan benytte dig. Hvis du ikke er helt færdig med dit studie og stadig får SU nogle måneder endnu, kan du optage SU lån. Det burde du kunne slippe for at betale tilbage på det år. Det gode ved denne lånetype er, at renten er meget lav. En anden løsning er at optage et kviklån med hurtig udbetaling. Det er klart den dyreste løsning. Sidst men ikke mindst er der også den løsning, at du kan låne af din familie. Mange vil gerne give et lille bidrag til sit barns rejse. Det er en dannelsesrejse.

God rejse!