Lav et efterårs tjek af dit tag

Dit tag kan inspiceres fra jorden, en stige, en lift, vinduer i taget, eller hvis du går ud på taget. Vi anbefaler dog ikke, at du selv bevæger sig ud på taget, hvis hældningen er for stejl, eller taget er meget højt oppe. I disse tilfælde, bør du kontakte en professionel til at udføre kontrollen og den efterfølgende tagrenovering.

Tjek følgende på dit tag:

Det første du skal kontrollere er, om tagstenene eller tagpladerne ligger rigtigt. Gør de ikke det, kan der være åbninger som kan resultere i vand indtrængen. Skulle der være revner i tagsten eller tagplader, eller måske mangle noget, så skal du hurtigst muligt udskifte delen. Har du der i mod et paptag, så skal du kigge efter buler i pappet, eller om der er samlinger som er utætte.

Et af de steder hvor der oftest er problemer, er ved skotrenden. En skotrende er det sted hvor to tagflader mødes, og er ofte lavet med zink profiler. Hvis skotrenden er tilstoppet, så kan vandet finde vej ind under tag beklædningen, og ind i huset. Så det er vigtigt, at skotrenden holdes ren, så vandet kan ledes uhindret ned i tagrenden.

Andre kritiske steder, er hvor der er gennembrydninger i taget. Så som kviste, vinduer og skorstene. Her skal man også være godt til at holde stederne rene for blade, grene og andre ting. Men du skal også kontrollere tilstanden af de forskellige produkter. Hvis inddækningerne f.eks. er lavet af bly eller zink, så skal du kontrollere om lodninger stadigvæk er intakte. Eller produkter måske er blevet møre og hullet. I dag, må man ikke længere anvende bly til inddækninger, her kan i dag f.eks. bruge Zink, Wakaflex eller Perform, bare for at nævne nogle.

Har du en skorsten som du ikke længere bruger, men ikke vil af med? Så er det en god ide at kontrollere fugerne, da de som regel begynder at falde ud, når den ikke længere er i brug. Er skorstenen pudset eller vandskuret, kan du kontrollere om det er begyndt at skalle af. Dog skal du også kontrollere skorstenen, selv om den er i brug.

Taghætter fra ventilation, faldstammer og emhætter, skal kontrolleres og de stadigvæk sidder ordentlig fast, og at der ikke er fugle, eller andet som kan have stoppet dem til. Dette gælder også, hvis du har udluftningssten til ventilation af loftrummet.

Træværket på kviste, i gavle eller udhænget, skal også kontrolleres om det trænger til maling, eller helt skal skiftes. Hvis du har en idé om at du bør få en professionel til at kigge på dit tag, så kontakt hvadkosteretnyttag.dk – hvor du kan få 3 tilbud på et nyt tag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *